11.Sınıf Yazılı 2
CografyaÇaal :: KONU ANLATIMLARI :: Bizim Konu Anlatımlarımız :: Coğrafya Konu Anlatımları :: Yazılılar
1 sayfadaki 1 sayfası
11.Sınıf Yazılı 2
Öğrencinin;
Adı-Soyadı: No Tarih:
2005/2006 Öğretim Yılı İbrahim ÖNAL Anadolu Öğretmen Lisesi 11/SOS-E Sınıfı
Türkiye’nin Beşeri ve Ekonomik Coğrafyası Dersi II.Dönem I.Yazılı Yoklama sınavı
SORULAR
S-1)Ülkemizde işlenebilir toprak miktarı artmasına karşılık tarım sektöründe çalışan nüfusun azalmasının nedenleri nelerdir?
S-2)Ülkemizde buğday tarımının çeşitli yörelerde farklı zamanlarda yapılmasının nedeni nedir?
S-3)Ekstansif tarımın özellikleri hakkında bilgi veriniz.(3 madde)
S-4)Başlıca Baklagiller hangileridir?(5 tane)
S-5)Ülkemizde Bağcılık tarımı hakkında bilgi veriniz.
S-6)Türkiye’de son yıllarda kümes hayvancılığının gelişmesinin nedenlerini yazarak, yapıldığı yerler hakkında bilgi veriniz.
S-7)Ülkemizde deniz ürünleri(balık)çeşidinin en fazla Marmara denizinde olmasının nedeni nedir?
S-8)Türkiye’nin Dünya üretiminde ön sıralarda olduğu tarım ürünleri hangileridir?
S-9)Besi ve Ahır Hayvancılığı hakkında bilgi veriniz.
S-10)Şeker Pancarının ülkemizde tarımının yapılamadığı yerleri nedenleri ile birlikte yazınız.
S-11)Coğrafi konum özelliklerinin ülkemiz ekonomisine etkilerini maddeler halinde yazınız(5 madde)
S-12)Ülkemizde Büyükbaş hayvancılık faaliyetleri hakkında bilgi veriniz.
S-13)Tohum ıslahının tarımda verim artışına etkisini açıklayınız.
S-14)Tahılların genel özelliklerini maddeler halinde yazınız(4madde)
S-15)Hayvancılığın ülke ekonominse katkılarını maddeler halinde yazınız(3madde)
NOT:İlk 10 soru5 ‘er puan,son 5 soru ise 10’ar puan değerindedir? Başarılar dilerim.
Ders Öğretmeni
Gültekin DOĞAN
Adı-Soyadı: No Tarih:
2005/2006 Öğretim Yılı İbrahim ÖNAL Anadolu Öğretmen Lisesi 11/SOS-E Sınıfı
Türkiye’nin Beşeri ve Ekonomik Coğrafyası Dersi II.Dönem I.Yazılı Yoklama sınavı
SORULAR
S-1)Ülkemizde işlenebilir toprak miktarı artmasına karşılık tarım sektöründe çalışan nüfusun azalmasının nedenleri nelerdir?
S-2)Ülkemizde buğday tarımının çeşitli yörelerde farklı zamanlarda yapılmasının nedeni nedir?
S-3)Ekstansif tarımın özellikleri hakkında bilgi veriniz.(3 madde)
S-4)Başlıca Baklagiller hangileridir?(5 tane)
S-5)Ülkemizde Bağcılık tarımı hakkında bilgi veriniz.
S-6)Türkiye’de son yıllarda kümes hayvancılığının gelişmesinin nedenlerini yazarak, yapıldığı yerler hakkında bilgi veriniz.
S-7)Ülkemizde deniz ürünleri(balık)çeşidinin en fazla Marmara denizinde olmasının nedeni nedir?
S-8)Türkiye’nin Dünya üretiminde ön sıralarda olduğu tarım ürünleri hangileridir?
S-9)Besi ve Ahır Hayvancılığı hakkında bilgi veriniz.
S-10)Şeker Pancarının ülkemizde tarımının yapılamadığı yerleri nedenleri ile birlikte yazınız.
S-11)Coğrafi konum özelliklerinin ülkemiz ekonomisine etkilerini maddeler halinde yazınız(5 madde)
S-12)Ülkemizde Büyükbaş hayvancılık faaliyetleri hakkında bilgi veriniz.
S-13)Tohum ıslahının tarımda verim artışına etkisini açıklayınız.
S-14)Tahılların genel özelliklerini maddeler halinde yazınız(4madde)
S-15)Hayvancılığın ülke ekonominse katkılarını maddeler halinde yazınız(3madde)
NOT:İlk 10 soru5 ‘er puan,son 5 soru ise 10’ar puan değerindedir? Başarılar dilerim.
Ders Öğretmeni
Gültekin DOĞAN
CografyaÇaal :: KONU ANLATIMLARI :: Bizim Konu Anlatımlarımız :: Coğrafya Konu Anlatımları :: Yazılılar
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz